Der blev gjort op med perfekthedskultur

Jelling: Der blev gjort op med perfekthedskultur

På Brandbjerg Højskole i Jelling blev der tirsdag aften gjort op med den udbredte perfekthedskultur, der ofte præger vores samfund. I et modigt skridt for at fremme kropspositivitet og inklusion arrangerede højskolen en unik begivenhed kaldet “Pærfekt Croquis,” i samarbejde med Muskelsvindfonden.

Croquis er en kunstform, hvor skitser eller tegninger af nøgne modeller bliver lavet på tid. Det er en teknik, der typisk udøves af kunstnere og studerende, men denne begivenhed havde et særligt twist. I stedet for at have traditionelle kropsidealer som fokus, ønskede Brandbjerg Højskole at udfordre disse normer ved at invitere mennesker med forskellige kropstyper til at være modeller.

Muskelsvindfonden, en organisation dedikeret til at støtte mennesker med muskelsvind, var medarrangør af begivenheden. Sammen med højskolens initiativ ønskede de at skabe et rum, hvor alle kroppe blev hyldet og anerkendt som smukke og værdifulde.

Der blev gjort op med perfekthedskultur

Men det var ikke kun kunsten, der stjal rampelyset denne dag. I løbet af aftenen blev der påbegyndt en livlig debat på scenen omkring emnet perfektion. Diskussionen blev styret af Simon Toftgaard Jespersen, der er formand for Muskelsvindfonden.
Det var med berørte spørgsmål om kropsidealer, selvværd og den presserende nødvendighed af at bryde med perfekthedskulturen.

Med denne begivenhed har Brandbjerg Højskole og Muskelsvindfonden sendt et kraftfuldt signal om, at det er på tide at gøre op med perfekthedskulturen, og at alle kroppe fortjener at blive set, værdsat og fejret.

Besøg TV Lillebælt på Facebook
© 2024 TV Lillebælt - WordPress Theme by WPEnjoy