Jelling: Konger og vikinger stod for smagsprøver med mjød
Lørdag var Jelling centrum for “Mjødens Dag”, hvor flere bryghuse præsenterede deres bud på den gamle nordiske drik. Gæsterne fik mulighed for at smage på forskellige varianter af mjød og lære om brygnings-traditioner.
Gæsterne kunne nyde en hyggelig dag fyldt med smagsprøver på forskellige varianter af mjød – fra klassisk honningmjød til mere eksperimenterende opskrifter, der inkluderede frugter og krydderier. Bryghusene var stolte af deres håndværk og delte gerne ud af deres viden om brygningens traditioner og teknikker.
Dagen bød også på informative workshops, hvor deltagerne kunne lære om de forskellige ingredienser, der anvendes i mjødproduktionen, samt de historiske metoder, som har været brugt gennem århundreder. Mange gæster var fascinerede af den håndværksmæssige tilgang, der ligger bag mjødbrygning, og den passion, som bryggerne lagde i deres produkter.
For dem, der ønskede at tage lidt mjød med hjem, var der rig mulighed for at købe flasker fra de forskellige bryghuse, som gerne delte deres unikke opskrifter med gæsterne.
Mjødens Dag i Jelling var ikke blot en fejring af en gammel drik, men også en hyldest til fællesskabet og den lokale kultur. Arrangementet viste, hvordan tradition og innovation kan gå hånd i hånd, og mange håber allerede på, at dette vil blive en årlig tradition i Jelling.