Santa Lucia-optog på vandet

Fredericia: Santa Lucia-optog på vandet

Fredag var det Santa Lucia-dag og det plejer at blive markeret med et optog, bestående af piger, der har lys i hår og hænderne. I Fredericia hoppede de med på bølgen og sang nummeret på vandet.

Fredag aften blev Fredericia oplyst af et fortryllende syn, da byens borgere fejrede Santa Lucia-dagen med et unikt optog på vandet. Traditionen, der normalt involverer piger klædt som Lucia-deltagere med lys i hår og hænder, blev i år omsat til en smuk fest, hvor sang og lys blev bragt til vandet.

Byens borgere samledes ved vandkanten for at overvære det særlige optog, hver med et skær af lys omkring sig. Atmosfæren var magisk, da vandet blev oplyst af de flydende lys, og sangstemmerne fyldte luften.

Santa Lucia-dagen, der traditionelt fejres den 13. december, hylder lysets sejr over mørket. I Fredericia blev denne hyldest omsat til en kreativ og charmerende begivenhed, der bragte glæde og varme til byens indbyggere i vintermørket.

Santa Lucia-optog på vandet

Optoget på vandet blev ledsaget af stemningsfuld musik, der skabte en følelse af fællesskab og fest. Publikum på land klappede og sang med, mens de nød det imponerende syn af lysende Lucia-optog, der skabte et eventyrligt billede på vandet.

Santa Lucia-optoget på vandet i Fredericia demonstrerer, hvordan traditioner kan fornyes og tilpasses lokale omgivelser, samtidig med at de bevarer deres oprindelige magi. Det var en aften, der forvandlede vandet til et glimtende bånd af lys og satte en mindeværdig scene for fejringen af lyset midt i vintermørket.

Besøg TV Lillebælt på Facebook
© 2024 TV Lillebælt - WordPress Theme by WPEnjoy